Saalbach - Hinterglemm - Lofer
Kedvelt szállások
 
      - Hotel Austria
további szállások >>>
<<<Vissza
Saalbach - Hinterglemm - Lofer
1003-2096 m
A Pinzgauer Saalachtal régióhoz tartozó Saalbach-Hinterglemm sícirkusz Ausztria legnagyobb összefüggő síterülete: összesen 200 km-nyi pálya érhető el egy rendszerben, autó vagy busz használata nélkül. Az összesen 55 sífelvonó használatával három településből kiindulva jutahatunk el "síhinta" rendszerben egyik völgyből a másikba és vissza. A sícirkuszba több helyről is becsatlakozhatunk. Saalbachból az új 8-személyes kabinos felvonóval közvetlenül a Schattbergre juthatunk fel, a háromüléses Bernkogel bubble-al pedig Hinterglemm irányába, vagy választhatunk egy másik kabinost is, ami a majd 1800 m magas Kohlmaiskopfra szállít fel.
Saalbach és Hinterglemm egy völgyben, egymástól néhány km távolságra fekszenek. A két településen élő 3 ezer lakos a téli szezonban összesen 18 ezer vendégággyal rendelkezik minden kategóriában, a turistaszállótól a négycsillagos hotelekig.

A családdal érkező, nyugalmasabb pihenésre vágyó vendégeknek Leogang üdülőfalut ajánljuk, ahonnan szintén be lehet csatlakozni a sícirkuszba.

A síközponban az elmúlt években számos fejlesztés történt, elsősorban a felvonókapacitást javító új síliftek építése, a korszerű hóágyúrendszer kiépítése és a hangulatos menedékházak egyre nagyobb kínálata érdemel említést. A leghosszabb sípálya 7 km-en keresztül kanyarog a völgy felé és ezalatt több mint 1000 méteres szintkülönbséget tesz meg. A 200 km-es pályarendszeren felül a freeridereket 80 km-nyi mélyhó terület várja.

Saalbach - Hinterglemm - Lofer Saalbach - Hinterglemm - Lofer Saalbach - Hinterglemm - Lofer Saalbach - Hinterglemm - Lofer Saalbach - Hinterglemm - Lofer Saalbach - Hinterglemm - Lofer