Németország
Kedvelt régiók
      -
további régiók >>>
Kedvelt városok
      - Berchtesgaden
      - München
      - Romantikus nagyvárosok
további városok >>>
Kedvelt szállások
további szállások >>>
<<<Vissza
Németország
Felfedezni, megélni és csodálni. Lüktető városok építészeti remekekkel, paradicsomi bevásárlóutcák és élvezetes éjszakai élet. Varázslatos favázas helységek és tradicionális borfalvak fesztiválokkal és helyi specialitásokkal. A lenyűgöző táj a festői természetbe ágyazva egy saját bájt kölcsönöz amely túrázni és pihenni hívogat. Várak, kastélyok és kolostorok jelentik a német romantikát. Vidámság és sport, wellness és felüdülés. Egy ország ezernyi lehetőséggel.

Németországban mindig történik valami! Fedezze fel a történelemmel átitatott várakat és kastélyokat, a lenyűgöző múzeumokat, a lélegzetelállító vidámparkokat vagy utazzon a musicalek és kabarék korszerű fantáziavilágába. A helyi és nemzetközi konyha kimagasló kínálata gondoskodik az ínyenc pillanatokról, azonban a közkedvelt bor- és sörfesztiválok, valamint a német karácsonyi vásárok meghitt hangulata is Önre vár.

Németország természeti tájai a feledhetetlen szabadság számos változatával várják Önt: a természetkedvelő vendéget kiterjedt part és tó menti strandok, varázslatos síkságok, széles középhegységek és az Alpok magas hegységei várják. Legyen szó élményekben gazdag pihenésről, gyógykezelésről és wellnessről vagy sportolásról földön, vízen, levegőben.

Főbb látnivalók és városok a teljesség igénye nélkül:
Neuschwanstein és Hohenschwangau királyi kastélyok
Az Alpok nagyszabású panorámája előtt emelkedik a két világhírű királyi kastély. A középkori német lovagvárak mintájára épített Neuschwanstein kastélyt, II. Lajos király mesebeli kastélyát látogatják legtöbben Németországban.

A Brandenburgi Kapu
Nem létezik még egy olyan hely, mely jobban összefonódna a német történelemmel, mint Berlin jelképe.
Reichstag
A Német Szövetségi Képviselőház székhelye és látogatókat mágnesként vonzó épület. A Reichstag Sir Norman Foster sztár-építész által tervezett bejárható üveg kupoláival Berlin, az új főváros jelképe.
Duna-áttörés
Szelíd és furcsa szépségű folyami táj egyszerre. Kelheim és Weltenburg között, ahol a Duna áttörte a kemény mészkősziklákat, egyedülálló sziklás tájkép tárul a látogató szeme elé.
A kölni Dóm
A gótikus építészet mesterműve és a kereszténység egyik legnagyszerűbb templomépítménye. Gigantikus méreteivel és a munkák egyedülálló minőségével a Dóm a gótika kristallizációs pontjává vált.

Asszonyok temploma (Frauenkirche)
Az Asszonyok temploma (Frauenkirche) Drezda jelképe, a barokk egyik legnagyobb mesterműve. Nincs olyan épület, mely jobban szimbolizálná Drezda történelmét, mint a lerombolt és az újra felépített Asszonyok temploma.

Zwinger
A drezdai Zwinger világhírű barokk remekmű, mely egy ragyogó fejedelmi udvarról tesz tanúbizonyságot. Gazdagon díszített pavilonok és galériák veszik körül az udvari díszteret, és a bájos vízi játékokkal együtt álomszerű háttérként szolgálnak.

Mainau és Reichenau szigetek a Bodeni tavon
Smaragd zöld víz veszi körül a Bodeni tó mindkét szigetét. Az egyik, a Reichenau sziget az azonos nevet viselő kolostorral együtt a Világörökség részeként ismert. A másikat, a Mainau szigetet pompás park- és kertészeti létesítményei miatt virágos szigetnek is szokták nevezni.

St. Bartholomä (Königssee)
A lenyűgöző Watzmann hegy szolgáltatja a hátteret a vörös kupolafedeles kegytemplom számára. A Königssee tó smaragd zöld vízével körbevéve a templom a romantika óta számos tájképfestőt ihletett meg.

UNESCO Világörökség Bamberg
Az ezer éves építészet rányomta bélyegét a frank császári és püspöki városra, és felbecsülhetetlen értékű emlékeket hagyott maga után. Középkori templomok és barokk polgári házak valamint monumentális építmények teszik változatossá a városképet. A múlt varázsa fátyolként borítja a települést.

Berlin
Mióta a XIII. században közrefogta a Spree folyót, stratégiai fontossággal bír. Németország szíve. Csodás múzeumokkal, színházakkal, városi éttermeivel, éjszakai bárjaival sokféle szórakozási lehetőséget biztosít az ide látogatónak.

München
Fontos látnivaló a Német Nemzeti Múzeum, ahol a világ legnagyobb tudományos és technológiai kiállítását láthatjuk. Az Angol Kert Európa egyik legnagyobb parkja. Kiránduljunk a hegyekben, ahol festői falvakon sétálhatunk keresztül. A várostól északnyugatra találjuk a Dachau koncentrációs tábort. A sörfőzés hagyománya mintegy 600 évre tekint vissza a városban. Ez a tevékenység München életében - különösen a gasztronómiában - meghatározó. Hazánkban leginkább az Oktoberfest ismert, mint a sör ünnepe, holott a bajorok egész évben találnak alkalmat a habzó nedű fogyasztására. Gondoljunk csak a márciusi Starkbierzeit-re, a májusi Maybock vagy a nyáron megrendezésre kerülő Biergartenzeit nevű fesztiválra.

Köln
Köln egy ideális város arra, hogy egy pár pihentető napot töltsön el. További érdekes célok a közelben: Bonn, a hajdani főváros, Düsseldorf és Koblenz. A farsang rajongói egész évben jókedvűnek tűnnek. Talán azért, mert több mint 2000 év történelemre visszatekintő barátságos és modern világvárosban élnek. Ma, a régi római városban található a német média-és kommunikációs ipar központja több mint 150 vállalattal.

Frankfurt
Ha van város, amiről mindenkinek jut eszébe valami - az Frankfurt. Kinek-kinek érdeklődése szerint ködlik fel valami, ami a Majna-parti metropolisra jellemző. A pénzügyi központ, Európa bankéletének centruma, avagy az irodalmi-szellemi élet hagyománya, kezdve Gutenberggel, Goethével, egészen a mai zene és hangszer, illetve a könyvvásárig.
Egyelőre csak azt kell eldöntenie, megnézi-e a skyline olyan együttesét, amely Frankfurtnak a "legamerikaibb európai" város nevet kölcsönzi, s amely sejteti: biztos vagyon alapján áll ez a mintegy 80 egymással is versengve ég felé kúszó csupa üveg, csupa beton palota.


Stuttgart
Stuttgart Európa azon városai közé tartozik, ahol jól érzi magát az ember: lágy dombvonulaton való összetéveszthetetlen fekvésével és csodálatosan zöld környezetével Stuttgart már számtalan újonnan ideérkezőnek szolgált pozitív meglepetéssel. És persze a Spätzle (nokedli) és a barátfüle sem ízlik sehol olyan jól, mint itt. Számos termálforrás, két városi kastély és a régióban termelt kitűnő bor határozza meg a dél-német nagyváros élvezeteket kínáló oldalát.
James Stirling Állami Galériája a posztmodern klasszikusaihoz tartozik és a modern művészet rangos gyűjteményének ad otthont. A mellette található régi Állami Galéria a Középkor és a 19. század közötti művészet mesterműveit mutatja be.

Hamburg
Az utazót legelőször Hamburg vibráló kikötői forgataga nyűgözi le, amely annyira más, mint a déli tengereken. Európa második legnagyobb kikötőjében a világ minden tájáról odasereglett tengerészek ezrei fordulnak meg, a világhírű szórakozónegyed, St. Pauli törzsközönségét is ők alkotják.
Hamburgban több hidat találunk, mint Velencében, Londonban és Amszterdamban együttvéve.

Düsseldorf
Düsseldorf Németország egyik legkisebb tartományi fővárosa. Lakosainak száma az 1995-ös népszámlálás szerint csupán 572 ezer volt, ebből 15 és fél százalék külföldi. Mindkét állítás bizonyítja, hogy Düsseldorf családias, barátságos város.
Nyugodtan ajánlhatjuk mindenkinek, ha van elég ideje, és a lábai is bírják, inkább gyalogszerrel induljon el a város fölfedezésére. Megéri. Düsseldorf szinte minden utcája szolgál valami látnivalóval régi, hangulatos lakóházakkal vagy épp a legújabb kori építészet rafinált példáival.

Hannover
Akik első alkalommal fedezik fel Hannovert, érdemes végigjárniuk a várost a Vörös Vonal mentén. Egy szórakoztató, 2-3 órás séta a járdákra festett vörös jel mentén és e kedves módon találkozhatunk a látnivalókkal, az utcai művészekkel, a történelmi épületekkel, az Óváros pezsgő utcáival, bárjaival, éttermeivel.
Ipari város és világhírű vásárközpont (EXPO2000). Ideális elhelyezkedése miatt Hannover fontos kereskedelmi és kommunikációs központtá vált, kongresszusok, konferenciák, nemzetközi kiállítások, vásárok keresett helyszínévé. Minden évben két meghatározó kereskedelmi szakvásár kerül megrendezésre, a Hannover Fair Industry (ipari vásár) és a Cebit Exhibition of Communications Technology (számítástechnika és kommunikációtechnológia) Európa legnagyobb vásárközpontjában.
Németország Németország Németország Németország Németország Németország