Rauris - Hohe Tauern Nationalpark
Kedvelt szállások
 
      - Schönblick Mountain Resort Apartmanház
további szállások >>>
<<<Vissza
Rauris - Hohe Tauern Nationalpark
Rauris “aranykora”
Rauris az Alpok ölelésében, 950 méterre a tengerszint fölött fekvő település, kb. 3.000 lakossal. A hozzávetőleg 30 kilométer hosszú Rauris-völgy a középkorban pihenőállomása volt a Közép-Európát az olasz tartományokkal összekötő kereskedelmi útvonalaknak. A 14-19. században gazdag aranylelőhelyek működtek a környéken. A település fénykoráról tanúskodnak a korabeli kőházak és a turisták számára kiépített aranymosó helyek.

Szabadidő Raurisban
A Rauris-völgyet körös-körül 3000 m feletti hegycsúcsok övezik, nem csoda hát, hogy a téli- és nyári sportok, természetjárók paradicsomává nőtte ki magát.
Nyáron számos séta-, túra- vagy bicikliút közül választhatnak az ide látogatók. A sokat látogatott Bernkogel csúcsra (2.325 m) Rauris központjából 4-5 óra alatt lehet felérni. Túravezetők segítségével a völgy végében magasodó Hoher Sonnblick csúcsra (3.106 m) is feljuthat, hogy megtekinthesse Európa legmagasabban fekvő meteorológiai állomását!

Emellett, a nordic walkingtól a lovaglásig és a különféle extrém sportokig, tucatnyi más tevékenységet is kipróbálhatnak télen és nyáron egyaránt!

Rauris - Hohe Tauern Nationalpark Rauris - Hohe Tauern Nationalpark Rauris - Hohe Tauern Nationalpark