Medulin - Premantura
Kedvelt szállások
 
      - Villa Istra
további szállások >>>
<<<Vissza
Medulin - Premantura
Premantura kis település az Isztriai-félszigeten. Jó 10 km-re fekszik Pulától, a Kamenjak-félsziget magasságában. Kamenjakot egy 30 km hosszú part veszi körül, sok kis öböllel, apró stranddal és kis szigetekkel. Premantura egyedülálló nemzeti parkkal rendelkezik a közvetlen közelben, ugyanis a Kap Kamenjak Nemzeti Park szomszédságában fekszik. A vidék szépsége magával ragadó, a nyugalmat kereső kirándulók kedvelt üdülőhelye. Porec, Medulin, Vrsar vagy Rovinj településeket mindenféleképpen érdemes megtekinteni, a nyüzsgő életet kedvelő utazónak tehát Premantura a legmegfelelőbb választás. A város a szálláshelyek minden típusát kínálja, az apartmanoktól kezdve a panziókig. A gyermekes családok, de a párok is megfelelő szállást találhatnak, amelyek nyugodt nyaralást kínálnak anélkül, hogy alkalmazkodniuk kellene a szállodák időbeosztásához.
Meg kell említeni, hogy a Premanturába utazók száma az utóbbi években megnőtt, ehhez igazodott a kínálat is. Ma itt egy sor kis boltot találhat az ember, melyeket friss kenyér és péksütemény illata leng körül. Az önellátásnak tehát nincs akadálya. A kis település legfőbb bevételi forrása az idegenforgalom.

Nyaralás Premanturán

Premantura a természet egyik nagy ajándékával, a Kamenjak Nemzeti Parkkal büszkélkedik. A Kamenjak-félsziget védett természeti táj, melynek partvidéke 30 kilométeren át húzódik. Ez Premantura egyik jelképe.
A Kap Kamenjakon mindenütt tiszta vizet és elhagyatott öblöket találhat, amelyek nyugodt pihenést biztosítanak. Meredek és lankás, gyermekek számára is megfelelő partszakaszok váltják itt egymást. A fürdőzési, búvárkodási és szörfözési feltételek mindig adottak. Búváriskolák és szörfcentrumok egész sora teszi lehetővé a vízi sportok minden formáját.
Annak az utazónak, aki a nyaralás sportos formáját kedveli hosszú strand melletti sétányokkal és homokos strandokkal, annak a közelben fekvő Pula a megfelelő választás. Aki háborítatlan, természetközeli kavicsos tengerpartot keres, az Premanturán jó helyen jár.
A növekvő keresletnek megfelelően az önellátást igénylő vendégek számára is lehetővé tették az itt tartózkodást. A sok kis bolt, amelyek messzire árasztják a friss pékáruk illatát, valamint a bőséges áruválaszték problémamentes nyaralást biztosít az apartmanban is. A kempingek kedvelői is megtalálhatják itt számításaikat, Premantura környékén sok szép kemping található.
Medulin - Premantura Medulin - Premantura Medulin - Premantura Medulin - Premantura Medulin - Premantura