Salzburg város, Eugendorf, Hallein
Kedvelt szállások
további szállások >>>
<<<Vissza
Salzburg város, Eugendorf, Hallein
Salzburg Ausztria Salzburg tartományának székhelye. A Salzburg-környék közigazgatási egységgel együtt alkotják az Salzburg tartomány öt „Gau”-ja közül a legészakibbat, Flachgau-t. Északnyugaton Bajorországgal határos. 149470 lakosával Bécs, Graz és Linz után a negyedik legnagyobb osztrák város. Agglomerációjában mintegy 210 000 ember él. Vonzáskörzete túlnyúlik a tartomány határain délnyugat-bajorországi és felsőausztriai területekre. Salzburg a központja a Salzburg-Berchtesgadener Land-Traunstein Eurorégiónak.

A várost gyakran Mozartstadtnak is nevezik, hiszen itt született és rövid életének több mint a felét itt is töltötte Wolfgang Amadeus Mozart. Egy hercegérseki városbíró név szerinti említésével (eredetileg először 1120/30 táján) Salzburg tekinthető a mai Ausztria legrégibb városának. Salzburgban mindenekelőtt a legkorábban benépesült Óváros és a Hellbrunni kastély rendelkezik különösen nagy múltra visszatekintő kulturális hagyományokkal. Itt találhatók többek között:

Ausztria legöregebb alagútja (Sigmundstor)
Közép-Európa legnagyobb épen maradt katonai építménye (Festung Hohensalzburg)
A világ legrégebbi fennmaradt kötélvasútja. (Reißbahn)
Híres barokk építészetéről, jelentős történelméről és mint az Alpok kapuja.

Eugendorf központi fekvésének, Salzburghoz való közelségének (8 km) és közvetlen autópálya-kapcsolatának (A1, Wallersee-Eugendorf lehajtó) köszönhetően ideális kiindulópontja a környék megismerését tervező látogatóknak. Lakjanak Eugendorfban és ismerkedjenek a Mozart-emlékekkel Salzburgban! Eugendorf a természetben való sportoláshoz is kiváló választás: az alpesi vidék egyik legszebb 18 lyukú golfpályája található itt, valamint remek túra- és kerékpárútvonalak futnak a környéken. Feltétlenül érdemes ellátogatni Berchtesgadenbe is, az Alpok egyik legszebb tavának tartott Königsee-hez és az Obersalzberg sziklacsúcsán álló, Hitler egykori „sasfészkéhez”.

A Hallein mellett magasodó hegy, Dürnberg, kétfajta élmény nyújt a látogatóinak: megismerkedhet egy hajdani kelta falu életével, és lecsúszdázhat a hegy gyomrába, a sóbányába.
Sóbánya és Keltafalu Hallein-ban (Salzwelten & Keltendorf)

Kényelmesen utazhatunk az öreg kis vasúttal a sóhegy gyomrába, majd lecsúszdázhatunk a bányászok által használt csúszdán egészen a földalatti só-tóig. Ott aztán hagyjuk magunkat elvarázsolni a különleges hangok, és fényjátékok misztikus világától.
A sóbánya mellett magasan hallein felett találhatók egy kelta falu egyedülálló maradványai, melyek bemutatják a 2500 évvel ezelőtt itt élt nép kézműves lelteit, a szerteágazó kereskedelmi tevékenységének, és életének emlékeit.
Salzburg város, Eugendorf, Hallein Salzburg város, Eugendorf, Hallein Salzburg város, Eugendorf, Hallein