Golling bei Salzburg
Kedvelt szállások
 
      - Landgasthof Torrenerhof
további szállások >>>
<<<Vissza
Golling bei Salzburg
Gollingnál, az Alpok mészkővonulatainak lábainál kezdődő Salzburgi-medence szépségét, a ligeterdőkkel és mezőkkel tarkított, folyókkal szabadalt tájkép adja. Golling aranyos kis városka, sok száz éves házakkal és piciny belvárossal. A Salzach jobbpartján, a salzburgi tartomány központi részén fekszik, Mozart- és az Ünnepi Játékok városától, Salzburgtól 25 km-re, Salzkammergut és Berchtesgaden nevezetességei közelében.
Gollingot romantikus vízesése tette híressé, amely festők és fotósok kedvelt témája. Magával ragadó látvány, ahogy a barlangból kilépő víztömeg két ágra szakad és 75 méteres mélységbe zuhan alá. A februárban újonnan nyitott gollingi wellness- és fürdőparadicsom gondoskodik a pihentető üdülésről. A gollingi extrém sportközpontban rafting, canyoning és aktív sportprogramok közül lehet választani. További látnivalók a környéken: Bluntautal-természetvédelmi terület, Salzachöfen-szurdok, Múzeum Golling várában, Szt. Miklós plébániatemplom.
Golling esetében különösen megéri a SalzburgerLand kártya megváltása, hiszen az alábbi látnivalók ingyenesen tekinthetők meg, illetve vehetők igénybe a kártyával: gollingi vármúzeum, Salzachöfen, gollingi vízesés, belépő az új fürdővilágba.
Golling bei Salzburg Golling bei Salzburg Golling bei Salzburg Golling bei Salzburg