Berchtesgaden
Kedvelt szállások
további szállások >>>
<<<Vissza
Berchtesgaden
Berchtesgaden vidéke a hatalmas Watzmann csúcsok és az Abstoder tó által határolt festői tájon terül el. Ez a turista paradicsom Bajorország valóban legszebb sarkában, Salzburg kapujában kínál élményt és üdülést az arra látogatóknak. A természet csodálatos ünnepi játékai tavasszal, nyáron és télen ámulatba ejtik az arra látogatókat. Az év során a következő mottókkal kínálunk szabadidős és utazási programokat: „Vágyódás a természetbe“, „Falusi túrizmus“, „Családi üdülés“ vagy „Környezetbarát utazás vasúttal“.
Németország egyetlen alpesi nemzeti parkja izgalmas kalandokkal várja vendégeit, a lenyűgöző Watzmann csúccsal (2.713 m) és a kristálytiszta Königsseevel. A Königssee-n tett hajóút meredek sziklafalak között vezet a népszerű zarándokhelyre, a St. Bartholomä templomhoz, vagy a romantikus Obersee-hez. A Kehlsteinre tett buszos utazás során gyönyörű kilátásban lehet része az utazónak. A Kehlsteinstraßén juthatunk el az 1874 m magasan található Kehlsteinhaushoz, melyet Sasfészeknek is neveznek. A nemzeti szocializmus időszakáról bővebb ismereteket szerezhetnek az érdeklődők az obersalzbergi dokumentációból.
Alpesi hegycsúcsok, hegyi tavak, mint a Funtensee, az untersbergi jégbarlang, a Wimbach- és Almbachkamm a Kugelmühlével, mindezeket felfedezhetik és élvezhetik a tursiták ebben a természeti csodaországban. Friss alpesi levegőt szívhatunk nyáron hegy- vagy sziklamászás, túrázás, Nordic Walking, golfozás vagy kerékpározás közben. Különösen kedvelt a havasi túrázás és gyógyfüvek gyűjtése, a trekking, a rafting, a hegyi biciklizés vagy a kerékpártúrázás. A Berchtesgaden Nemzeti Parkban izgalmas, tematikus túrákat szerveznek, például a sasok vagy a mormota nyomában. A hegyi vasutakkal el lehet jutni a Jenner élményhegyre, a Predigtstuhlra, Obersalzbergre vagy Hirscheckre.
A családok számára sok élményt tartogat ez a csodavilág! A gyermekek szabad vadászterületeken barangolhatnak, úszhatnak, mászhatnak és a szénakazalban alhatnak. Megfigyelhetik, simogathatják és etethetik az állatokat. Sok újdonságot fedezhetnek fel, és mindez szinte gyerekjáték a berchtesgadeni vidéken. Fiatalok és idősek egyaránt könnyen találhatnak lehetőséget üdülésre és fürdésre a Thumsee-n, Abtsdorfer See-n vagy számos más szabad strandon, és egész évben a Watzmann- vagy Rupertus-fürdőben.
A berchtesgadeni sóbányában élőben mutatják be a hegyi só bányászatát. A régi sófőző üzemben Bad Reichenhallban láthatjuk, hogy miként nyernek sót a sós forrásvízből. A hegyi gyógykúrára, egészségügyi üdülésre vagy gyógyászati wellness kúrára érkező vendégek egyaránt élvezhetik az Alpok gyógyító erejét, melyeket az olyan természeti kincsekből nyerhetnek, mint az alpei sós források, a törpefenyő, a természetes mocsár és a friss forrásvíz. Az ezekben található természetes anyagok, és a különleges alpesi klíma jelentik az igazi jó közérzet alapját.
Berchtesgaden Berchtesgaden Berchtesgaden