Flachau-Wagrain-Zauchensee - (Sportwelt)
Kedvelt szállások
 
      - Alpin Apartmanok
 
      - Gasthof Bacher
 
      - Happy Flachau apartmanok
további szállások >>>
<<<Vissza
Flachau-Wagrain-Zauchensee - (Sportwelt)
A Ski amadé régióban az Alpok gyönyörű hegyi tájai csábítanak üdülésre és aktív kikapcsolódásra.
A Salzburgerland - i régió mindenki számára ideális választás, Itt mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb elfoglaltságot:
Az egyik legfontosabb kapcsolódási lehetőség: Flachau
Flachau osztrák község Salzburg tartomány Pongau kerületében.
A település az Enns forrásvidékén, St. Johann im Pongautól 20 km-re található. A település mellett halad a Salzburgot Villachhal összekötő A10-es autópálya.
Településrészei: Feuersang, Flachau, Höch, Reitdorf und Flachauwinkl
Flachau a Ski Amadé, Ausztria egyik legnagyobb síszövetségének központjában fekszik. A községből és a hozzá tartozó Flachauwinklből számos sífelvonó indul a környező hegyekre. Flachauban Sí-Világkupa futamokat is rendeznek.

Hermann Maier szülőotthona a rendkívül modern sícentrum. Flachau az elmúlt években folyamatosan fejlődött, új felvonókat építettek, modernizálták s kiterjesztették a hóágyúrendszert; többek között ezen projekteknek is köszönhetően 2000-ben Európa második legjobb sícentrumává választották. Szinten ebben az évben vittek véghez egy világújdonságot, ugyanis itt szereltek elsőként a nyolc személyes kabinosba hangszóró berendezéseket. A SpaceJet 2 és SpaceJet 3 felvonókkal fel lehet jutni a Wagrainból érkező Flying Mozart lift hegyállomásához, így a két terep tökéletesen összesíelhető. A "Snow Space Flachau" tervvel a helybeliek egy új csúcsmárkát hoztak létre a téli turizmus világában. Futurisztikus völgy s hegyállomások, sci-fi filmekből ismert neveken futó felvonók.

Télen és nyáron egyaránt az aktív, hegyvidéki kikapcsolódást kedvelők egyik legnépszerűbb úti célja a Salzburg tartományban található Salzburger Sportwelt. A közkedvelt üdülőrégiót nyolc település alkotja: Flachau, Wagrain, St.Johann-Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Kleinarl, Eben és Filzmoos. Szállások mindegyik településen találhatók, apartmanok, egyszerű panziók és sok szolgáltatás kínáló hotelek egyaránt. Nyáron a Salzburger Sportwelt régióban többszáz kilométer túra- és kerékpárútvonal, strandok és élmányparkok várják az ide érkezőket. A Salzburger Sportwelt egyik legismertebb látványossága a gyönyörű Liechtenstein-szurdok. Legyen üdülés, nyaralás válogasson a kínálatunkban szereplő szállások (hotel, panzió, apartman) közül Salzburger Sportwelt környékén.

Wagrain
A település Pongau székhelyétől, St. Johann im Pongau-tól 9 km-re keletre fekszik. A hozzá tartozó Schwaighofon halad át a vízválasztó az Enns és a Salzach között. Legmagasabb pontja 2037 méter magas.
A településen halad át az Altenmarktot St. Johannnal összekötő autóút. Néhány kilométerre található az A10-es Salzburg-Villach közötti autópálya. Wagrain közvetlen autóbusz-összeköttetésben áll St. Johannal, Altenmarkttal és Kleinarllal

A település fejlett turisztikai infrastruktúrával rendelkezik. Több száz szálláshely és számos étterem várja a kikapcsolódni vágyókat. Wagrain része a St. Johanntól Radstadtig húzódó óriási Sportwelt Amadé síterepnek és a Ski Amadé szövetségnek is.
Wagrain a sípályái mellett sífutópályával, szánkópályával és téli túrautakkal is rendelkezik. Nyáron vadvízi evezés, tenisz, falmászás, kerékpárutak és rengeteg túraútvonal várja a sportolókat és a kirándulókat. A felvonók egy része a téli szezon mellett júniustól szeptemberig is üzemel.

Ez a terület nyáron is remek kikapcsolódást ígér: hegyi túrák, bicikliútvonalak, mountainbike, fürdőtavak, fürdők, természeti látnivalók.....
Flachau-Wagrain-Zauchensee - (Sportwelt) Flachau-Wagrain-Zauchensee - (Sportwelt) Flachau-Wagrain-Zauchensee - (Sportwelt) Flachau-Wagrain-Zauchensee - (Sportwelt) Flachau-Wagrain-Zauchensee - (Sportwelt) Flachau-Wagrain-Zauchensee - (Sportwelt)