Sölden - Ötztal
Kedvelt szállások
további szállások >>>
<<<Vissza
Sölden - Ötztal
Sölden - Ötztal Arena
148 km sípálya
69 kék, 51 km piros, 28 km fekete pálya
7 kabinos, 19 ülős, 8 húzós lift

Sölden Ausztria egyik legjobb síterepe. Lejtőinek nagy része az erdőhatár fölött fekszik, így októbertől egész május elejéig lehet itt síelni. 34 modern felvonó szolgálja ki a terepet, a Golden Gate köti össze a Giggijoch síterepet a gleccservidékkel. Itt található Ausztria leghosszabb lesiklópályája, ami 13 km-t és 1800 méternyi szintkülönbséget tesz meg. Az Ötz völgyében elnyúló Söldenben és a fölötte fekvő Hochsölden üdülőhelyen összesen 10 ezer vendégágy várja a téli sportok szerelmeseit.
Gleccsersí (2.640 - 3.249 m)
Söldenben található Ausztria egyik legnagyobb síelhető gleccser felülete. A Rettenbach és Tiefenbach gleccserek teljes felülete összesen 20 nkm, ezeken a sípályák 3000 méteres magasság fölé nyúlnak, így ősztől tavaszig teljesen hóbiztosak, sőt, nyáron is meg szokták nyitni egy hónapra a felső pályákat. A két gleccseren összesen 9 modern sílift (2 kabinos, 2 ülőszékes és 5 húzólift) található. Érdekesség, hogy a Rettenbach felől egy megvilágított alagúton tudunk átsíelni Tiefenbach felé, ahonnan ülőszékes felvonóval juthatunk vissza a másik oldalra.

A BIG3 csúcs
A BIG3 elnevezés Sölden három olyan kimagasló hegycsúcsát jelöli ahol nem csak a panoráma, de a kilátóul szolgáló építmény is egyedi attrakció.
- A Gaislochkogl 3.058 m-es csúcsa mellett található a szakadék fölé nyúló ellipszis alakú acél tartóoszlopokon "lebegő" impozáns kilátó.
- A Tiefenbachkogl 3.309 méteres csúcsa mellett egy hasonló építészeti megoldással készült stégről nézhetünk le a Tiefenbach gleccser mögötti alpesi hegyláncokra.
- A Schwarze Schneid csúcs (3.370 m) mellett egy égbenyúló obeliszk található 3.340 méteren. Ez itt a legmagasabb kilátóhely, fantasztikus körpanorámával. A kilátást azonban ki kell érdemelni - a hely a legfelső felvonóállomásától egy jó negyedórás meredek felfelé gyaloglással érhető csak el.

A téli üdülés fénypontja a Big 3 ralli: aki ezt a kört megteszi, kereken 50 kilométert és 10 000 méternyi magasságkülönbséget küzd le és három varázslatos 360°-os hegyi panorámát élvezhet. Idén a Schwarze Schneid felvonójának modernizálásával tökéletesítették a Big 3 ralit, a gyakorlott síelők kb. 4 óra alatt tudják megtenni a komplett távot.
Sölden - Ötztal Sölden - Ötztal Sölden - Ötztal Sölden - Ötztal Sölden - Ötztal Sölden - Ötztal Sölden - Ötztal Sölden - Ötztal