Karintia
Kedvelt városok
      - Gerlitzen - Arnoldstein Villach Sportrégió
      - Nassfeld
      - Turracher Höhe
      - Katschberg - Aineck
      - Innerkrems - Maltatal
további városok >>>
Kedvelt szállások
 
      - Alm Resort Nassfeld
 
      - Almhüttendorf Klippitztörl
 
      - Alpenhaus 1640 apartmanok
 
      - Alpenhotel Marcius
 
      - Alpenpark Turracher Höhe
további szállások >>>
<<<Vissza
Karintia
Karintia a napfény, a délies hangulat és a fürdőzés fellegvára is.

NYÁRON
Ausztria legdélibb tartományában sokkal többet süt a nap, mint más vidékeken, ennek köszönhetően garantált a délies hangulat. A legmelegebb fürdőtavak, a legszebb alpesi hegycsúcsok és a legvendégszeretőbb házigazdák várják itt a látogatókat.
Minden nap más kulturális, sport- és egyéb kiemelkedő rendezvény közül lehet válogatni. Számtalan kirándulóhely és aktív program gondoskodik a mozgási lehetőségekről. Ezek azok az alapvető feltételek, amelyek elengedhetetlenek egy jól sikerült családi nyaraláshoz.
A hegyek nyugalmával, a kristálytiszta vizű tavak hívogató partszakaszaival és a szabadidős ajánlatok széles választékával tükrözi vissza a Villach-Warmbad / Ossiacher See régió a karintiai tartomány sokszínűségét. A régió központja Villach, Karintia második legnagyobb városa, amelyet a látogatók elsősorban mediterrán hangulata és sokoldalú kulturális, gyógy- és wellness ajánlatai miatt kedvelnek. A régió 9 fürdőtava paradicsomi állapotokat teremt a vízi sportok szerelmeseinek: úszás, vitorlázás, szörfözés, csónakázás, vízisí, búvárkodás és hajókirándulás kínálkozik lehetséges programként. A tavak vízhőmérséklete nyáron eléri a 28 °C-ot is. Az Ossiachi-tó közvetlen közelében, az északi parton található a környék legmagasabb hegycsúcsa, a Gerlitzen Alpe, ahonnan lélegzetelállító pillantást lehet vetni az alatta elterülő tájra.

Karintia Kártya (Kärnten Card)
Kirándulások Karintiában az egész család számára!

A Karintia kártya egy nagyszerű és kifizetődő ötlet azoknak, akik szeretik egyénileg és változatosan összeállítani a szabadidős programjukat. E kártya tulajdonosai képletesen a „kezükben tartják” egész Karintiát, hiszen több mint 100 karintiai látványosságot látogathatnak meg ingyen és korlátlanul: a nyilvános tömegközlekedési eszközöktől kezdve a Wörthi-tavi, Millstättersee-i és Ossiachersee-i hajókirándulásokon át, számos alpesi utat és hegyi felvonót, szabadtéri-és élményfürdőket, barlangokat, szabadidős parkokat stb. Ezen kívül a kártya bizonyos helyeken 15% kedvezményt biztosít a belépők árából.
Érvényes: 2010.április 18 és október 10 között, 1 vagy 2 hetes időtartamra
Ára:
Felnőtteknek: 10.200 Ft/ fő/ 7 napos kártya, 12.500 Ft/ fő/ 14 napos kártya
Gyerekeknek: 0-6 éves korig ingyenes (2004-ben és az utána születettek), 7-15 éves korig 4.200 Ft /fő/ 7 napos kártya, 5.400 Ft/ fő/ 14 napos kártya

TÉLEN
Télen Karintia egyetlen hatalmas sípályává változik. A földközi-tengeri áramlatok, az Alpok fő vonulata és a hóágyúk egészen a nyár közeledtéig gondoskodnak a megfelelő mennyiségű hóról. A nap sokkal gyakrabban süt itt, mint Ausztria más részein.
Haladók és profik, kezdők és újrakezdők nagyra értékelik a karintiai hegyek sokszínű sípályakínálatát. Gyors sípályák és széles családi sípályák, mélyhóval borított helyoldalak és tökéletesen karbantartott versenypályák váltogatják egymást egész Karintiában. Öt nagy – „Big Five” – és számtalan kisebb síterület fedezhető fel Karintia sítérképén. Az igazi nagyság azonban nem a sípályák hosszában rejlik, hanem a lesiklópályák tökéletes minőségében, a tradicionális síkunyhók vendégszeretetében és az egyénre szabott ajánlatokban. Különösen a családok és pihenni vágyók – akiket félig már helybéliként is kezelnek – választásában játszanak nagy szerepet a kisebb síterületek.

TOP SKI Karintia
Egy síbérlet minden síterületre – határtalan szabadság 2010/2011.
Itt tényleg öné a döntés. A TopSkiPass Kärnten & Osttirol síbérlet 34 síterületre érvényes Heiligenbluttól Sillianig, Nassfeldtől Matreiig. Az 1031 kilométernyi pályához nem kevesebb, mint 289 felvonó tartozik.
A TopSkiPass Kärnten & Osttirol síbérlet (6 napra) felnőtteknek 194, gyermekeknek 14 éves korig 99 euróba kerül. Ezenkívül a kínálat tartalmaz vonzó családi csomagokat, partnercsomagokat és unoka-síbérletet is.

Micsoda élvezet. Napütés. Biztos (pálya) hó. Délies hangulat. Hamisítatlan kunyhók. Egész Karintia várja álomba illő sípályáival egészen tavaszig. A Keleti-Alpok egyik legérdekesebb hegyvidéki tája ez. A háromezer méteres magasságtól a középhegységig. Minden pályafajta. Mindenféle pihenési lehetőség. Alpesi és északi síelés. Élmény a hóban.
Karintia Karintia Karintia Karintia Karintia Karintia Karintia Karintia Karintia Karintia