Stájerország
Kedvelt városok
      - Bad Waltersdorf
      - Kreischberg-Murau
      - Tauplitz-Loser
      - Hohentauern
      - Präbichl
további városok >>>
Kedvelt szállások
 
      - CHALET Kreischberg
 
      - FERIENDORF Murau
 
      - Ferienpark Kreischberg
 
      - Hagan Lodge Hütte Falu
 
      - Kreischberg Suites
további szállások >>>
<<<Vissza
Stájerország
Mihelyst Ausztria „zöld szíve”, Stájerország a fagyos évszak beköszöntével friss harmatos fehér ruhába öltözteti üde, bujazöld erdőségeit és rétjeit, a turisztikai régiók és idegenforgalmi cégek beharangozzák a csábító téli üdülési időszak kezdetét Európa egyik legszebb és eseményekben dúskáló télisport- és wellness-központjában.
Stájerország északi részén méltóságot parancsoló gleccserek és impozáns hegyvonulatok alkotják a télisport-ajánlatok lenyűgöző színterét. A dinamikus alpesi síelők, a vakmerő carvingosok, a snowboard utánpótlás akrobatikus sztárjai vagy az északi sportokat kedvelők ugyanúgy megtalálhatják itt a számításukat, mint a kezdő síelők. Észak-Stájerország téli világa a pillanat varázsát kedvelő túrázók szívét is megdobogtatja.

Örömet szerezni magunknak és a legjobbal megajándékozni magunkat: a tartomány csodaszép déli részén, a „forró vizű források” régiójában mindez lehetséges! Bad Gleichenberg, Bad Waltersdorf, Bad Blumau, Loipersdorf termálfürdőiben és Bad Radkersburgan, Európa legnagyobb termálvizű üdülőkomplexumában, valamint a Nova Köflach termálfürdőben a vendégek kiszakadhatnak a hétköznapok rohanásából. Stájerország életadó forrásai a szelíd, finoman kirajzolódó dombvidékbe ágyazódva törnek a felszínre – a kényeztető ajánlatok palettája a test energiával való feltöltődésétől, a szellem és lélek egyensúlyának megteremtésén át az egyedülálló, paradicsomi ínyencfalatokat felvonultató kulináris élményekig terjed.

Stájerország életforrása pezseg. Pezseg az enyhe lankák, meleg források és a válogatott pincék között. A táj, a természeti erők, a kulináris ínyencségek, a wellness- és sportötletek, a délies életérzés aláfestésével a művészet összes szabálya szerint élteti az értelmet: az öt hőforrás-központ 90 kilométeren belül a stájer hőforrások vidékén, valamint Kelet-Stájerország képezi Európa legnagyobb gyógyfürdőjét. Alma-, bor-, virág- és kastélyutak vezetnek és csábítanak délen: illatosan és ízletesen.

Táj, természeti erők, kiforrott wellness- és szabadidős ötletek - aláfestve szívélyes vendégszeretettel és délies hatású Dolce Vitá-val - tartósan élteti az értelmet a pihenés értékével. A jóérzést több száz kerékpáros, túra- és lovas-útvonal indítja el, a hőlégballonos utazás pedig a lélek hangulatát emeli. Az Észak wellness-ötlete a só, láp és tiszta hegyilevegő körül forog Aussee és Salzkammergut vidékén.

TÉLEN
Dachsteintól egészen a Dél-stájer dombságig csak úgy pezseg az élet télen: sportrendezvények és közvetítések egész sora állítja Stájerországot a nemzetközi figyelem gyújtópontjába. Vidéken számos ünnep alkalmával elevenítik fel a hagyományokat, a tartományi fővárosban, Grazban pedig a régiók adventi ünnepe az egyik leghangulatosabb karácsony előtti rendezvénysorozatnak számít.

Forrás: Steiermark Tourismus
Stájerország Stájerország Stájerország Stájerország Stájerország Stájerország Stájerország Stájerország Stájerország Stájerország Stájerország Stájerország