FOGLALJON biztonsággal!

EGYÉNI lemondási feltételekkel foglalható minden ajánlatunk.

AKÁR 10 nappal indulás előtt is kötbérmentesen lemondható a szállásfoglalás!


A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, rendkívüli állapot kihirdetése esetén (határzár, szálloda bezárása, utazási tilalom...) a hatályos kihirdetett célországok jogszabályaiknak megfelelően a befizetett összeget visszatérítjük!


Kérje egyéni ajánlatainkat!

Ausztria
Kedvelt régiók
      - Bécs
      - Karintia
      - Salzburgerland
      - Alsó Ausztria
      - Felső Ausztria
további régiók >>>
Kedvelt városok
      - Bad Waltersdorf
      - Dachstein West
      - Flachau - Wagrain - Filzmoos - SkiWelt
      - Grossglockner KALS - MATREI
      - Hinterstoder
további városok >>>
Kedvelt szállások
 
      - SPORTHOTEL FONTANA
 
      - Alm Hotel Kärnten
 
      - Alm Resort Nassfeld
 
      - Almhüttendorf Klippitztörl
 
      - Almhüttendorf MARKTALM Turrach
további szállások >>>
<<<Vissza
Ausztria
Pezsgő élet, szórakozás és vidámság. Ausztria Európa szívében fekszik, ahol még ma is sok az ismeretlen hegyi tó és az elszigetelt falu. Ausztria egy valóságos turistaparadicsom. Az alpesi ország lenyűgöző tájai és vendégszeretete világhírű. Hegyi világ, téli sportolási lehetőségek és Bécs szépsége. Mindezek több millió turistát vonzanak évente. Bécs nemcsak az ország fővárosa, hanem Ausztria szíve, s ma is az ország politikai, gazdasági és kulturális központja. Méltóságteljes alpesi táj, kávézók és sütemények világa. Tiszta és rendezett városok, ízléses házak, kedves emberek, színvonalas rendezvények. Ausztria gazdag ország, s ez nem is meglepő az után, hogy mily tekintélyes birodalom központja lehetett. 1996 különleges év volt Ausztria életében. Az országban mindenütt megünnepelték Ausztria 1000. születésnapját.

Ausztria 8 kulturális értéke szerepel az UNESCO Világörökségi listáján
- Wachau környéke
- Semmeringi vasút (Semmeringbahn)
- Fertő-tó (Neusiedler See)
- Graz óvárosa
- Hallstatt Dachstein / Salzkammergut
- Salzburg város
- Schönnbrunni kastély és park
- Bécs (Wien) óvárosa
Ausztria kilenc szövetségi tartományból áll, melyek a következők:
Alsó-Ausztria - Sankt Pölten
Bécs - Bécs
Burgenland - Eisenstadt (Kismarton)
Felső-Ausztria - Linz
Karintia - Klagenfurt
Salzburg - Salzburg
Stájerország - Graz
Tirol - Innsbruck
Vorarlberg - Bregenz


Bécs más: város és tartomány
Bécs önmaga képvisel mindent, ami Ausztria alkotmányos és közigazgatási rendszerére jellemző, ráadásul különleges, vezető hely illeti meg az ország életében. Bécs Városa 414 négyzetkilométeren terül el, lakosainak száma 1,6 millió, a kilenc szövetségi tartomány egyike, messze a legnagyobb osztrák közigazgatási egység és egyben az ország fővárosa. Különleges helyzete folytán Bécs az osztrák alkotmányos és közigazgatási rendben kettős szerepet tölt be: önálló alkotmánnyal rendelkező város és szövetségi tartomány egyben.

Burgenland
Ausztria legkeletibb és egyben legfiatalabb szövetségi tartománya Burgenland, melynek területe kereken 4.000 km2. Tartományi székhelye Eisenstadt (Kismarton). Közigazgatásilag hét járásra oszlik, két városa, Eisenstadt és Rust (Ruszt), járási jogú szabad városok. 270 880 lakosával, amely Ausztria lakosságának kereken 3,5%-a, a népesség szempontjából a legkisebb az osztrák tartományok közül. A 397 km hosszú országhatár-szakaszból 356 km Magyarországgal közös határ. A pannon síkság peremén elhelyezkedő Burgenland képét még ma is sajátos hangulatú, idillikus falvak uralják és a tartomány politikai, kulturális és szellemi központja, Eisenstadt is mindössze valmaivel több mint 10 000 lakossal rendelkezik. További városi központok Mattersburg (Nagymarton), Oberpullendorf (Felsőpulya) és Oberwart (Felsőőr).

Karintia
Az északon fekvő 3797 m magas Grossglockner és a Gurk-völgyi-Alpok, valamint délen a Karni-Alpok és a Karavankák között terül el Ausztria legdélibb szövetségi tartománya, Karintia. Területe 9534 km˛, lakosságának száma 550 000. Szomszédaival, Olaszországgal és Szlovéniával, Karintia kaput képez déli irányba. Kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően itt meglehetősen magas a napsütéses órák száma. Itt találhatók az Alpok legmelegebb tavai, melyek szinte mediterrán jelleget kölcsönöznek ennek a régiónak. Tél vagy nyár, ősz vagy tavasz, Karintia mindenkor kitűnő uticélt jelent. Különösen vonzó a legdélibb osztrák tartomány nyáron, amikor is klímája rendkívül kellemes. Az összesen több mint 60 km2 vízfelületet alkotó és nagyrészt ivóvíz tisztasággal rendelkező 1270 tó és tavacska a fürdőzés rajongóinak egyedülálló lehetőségeket kínál. Az itteni golfpályák minősége láttán még a profi golfosok is ámulatba esnek. A kínálatot tovább gazdagítja: 280 sportpálya, 285 sportcsarnok, 300-nál is több teniszpálya, valamint lövészpályák és hegymászó létesítmények. Télen 20 síparadicsom és a befagyott tavak várják a téli örömök és a sport rajongóit. Tavasszal és ősszel Karintiában az érintetlen természet ideális túrázók, kerékpározók és alpinisták számára. 210 000 vendégágy, 15 millió nyári és 3 millió téli vendégéjszaka - a számok magukért beszélnek. A vendégek mintegy 1,286 milliárd Eurot költenek évente Karintiában.

Alsó Ausztria
A legnagyobb az osztrák tartományok között 1,5 millió lakosával és 19.173 km2-nyi területével és körbeveszi az osztrák szövetségi fővárost, Bécset. Önálló rendelkezésű városokra (Krems, St.Pölten, Waidhofen/Ybbs, Wiener Neustadt), 21 államigazgatási kerületre és 571 falura van felosztva. 1986-ban St. Pölten lett Alsó Ausztria fővárosa. Északon a Cseh Köztársaság, keleten Szlovákia, délkeleten Burgenland, délen Stájerország, nyugaton Felső Ausztria határolja. A Duna átszeli nyugat-keleti irányban, kettéosztva a vidéket. A hegyes Waldviertel régió északon, a Weinviertel régió keleten található. A Waldviertel nevét a sűrű erdőről kapta, mely egészen a fennsíkig húzódik és majdnem 1000 méteres magasságba is elér. A Manhartsberg hegy két részre osztja a vidéket a Weinviertel és a Waldviertel régióra. A szőlő termesztés igen elterjedt a széles völgyekben és a löszös talajon.

Salzburg
A SalzburgerLand - fő folyójával a Salzachhal - Felső Ausztria, Stájerország, Carinthia, Tirol és Bajorország (Németország) között található. Dél felé az Alpok középső vonulatai találhatók, több 3000 méteres hegycsúccsal. A Dachstein Középhegység és a Berchtesgaden Alpok keleten és északon a SalzburgerLanddal határos. "Egy darab Paradicsom" - ezekkel a szavakkal jellemezte Carl Zuckmayr fogadott szülőföldjét, SalzburgerLandot. Erre a földre a hegyek és tavak, folyók és erdőségek, elragadó falvak és virágzó városok kombinációja nyomja rá a bélyegét. A tápláló Salzburgi konyhától a modern konyháig SalzburgerLand sok mindent kínál. SalzburgerLand remek hírnevét a számos biofarmon termelt bioterméknek és más termelőktől, mint pl. a SalzburgerLand Milkparadise származó magas tápanyagtartalmú termékeinek, a sörkészítőknek és sok más dolognak köszönheti.

Stájerország
Stájerország Ausztria délkeleti részén fekszik, ahol az Alpok magas hegyei átmennek alacsonyabb hegyvidéki régiókba. A második legnagyobb osztrák megyének kb. 1,2 millió lakosa van, (240 000 Grazban él), területe 16 388 km2. Stájerország szomszédos megyéi keleten Burgenland, északon Felső és Alsó Ausztria, nyugaton Salzburg és Karintia, délen pedig Szlovénia. Államigazgatásilag Grazból, 16 politikai kerületből, 543 faluból és 108 városból áll. Felső Ausztriát északról a meszes Alpok határolja (Dachstein, Totes Gebirge, Ennstaler Alpen, Hochschwab, Schneeberg és Rax hegyvonulatok). Itt található a legmagasabb stájer hegy, a Hohe Dachstein (2996 m). Az úgynevezett stájer gerincet a Lower Tauern hegyek alkotják csodálatos hegyi tavakkal (Schladminger, Wölzer, Rottenmanner és Seckauer Tauern chains). Kelet Stájerország alacsonyabb hegylábai a Fischbacher Alpok, a Jogglland régió és a Wechsell hegyek erdőségeiben végződnek. Nyugaton Közép-Stájerország a Packalpe, Stubalpe és Gleinalpe hegyek által a Grazer Becken medencével van összekötve. A Mur folyó, Stájerország fő folyójának alsó szakasza osztja ketté a hegyes vidéket Kelet és Nyugat Stájerországra. Útban Salzburg Lungau régió és a Drau patak felé a Mur folyó összegyűjti Stájerország vizeinek 2/3-át. A második legnagyobb folyó az Enn folyó, mely Stájerországot északon a Gesäuse hegyek felé hagyja el. A Raab folyó Kelet-Stájerország legnagyobb folyója. Dél-Stájerország jellegzetes nyár és ciprus fáival, melyek a szőlőföldeket borítják déli tájakra emlékeztet, mint pl. Toszkána.

Tirol
Tirol más! Sehol máshol nincsen ilyen gyönyörű táj, szelíd rétek, barátságatalan szirtek, kristálytiszta hegyi patakok és ilyen barátságos, vendégszerető emberek. Ezek a kellékei egy mindenki számára megfelelő nyaralásnak. Tirol egy tartomány a hegyek között, Európa szívében. Csodás hegycsúcsai, a festői völgyek, a fennséges sziklák és szelíd rétek, szikrázó hegyi tavai és a csodálatos gleccserek a világ minden tájáról ide vonzzák az embereket. Tirol lenyűgöző hegyi világa különféle sport és kaland lehetőségeket kínál, de megfelelő környezetet biztosít egy csendes, spirituális elmélkedés számára télen és nyáron egyaránt.

Felső-Ausztria
Felső-Ausztriát sokan Ausztria kicsinyített másának nevezik. Itt kicsiben megtalálható mindaz, ami az ország sokszínűségét adja: az Alpok jégtakaróval borított csúcsai délen, a tiszta vízű hegyi tavak, a termékeny Elő-Alpok, a települési és gazdasági agglomeráció a tartományi székhely, Linz körül és az erdőkben gazdag középhegység délen. Fontos gazdasági tényező az idegenforgalom és a mezőgazdaság is. Bár a mai Felső-Ausztria kialakulása csak néhány évszázaddal ezelőttre tehető, földjén már az őskőkori ember is megélhetésre és hazára talált. S ez a vidék adta a világtörténelem egyik jelentős korszakának nevét is: a hallstatti kor (i.e. 800 - 400), melyet a több mint 3000 éves hallstatti sóbányászat után neveztek el, s az illírek kultúrája uralt. őket követték a kelták, a rómaiak, a szlávok és a germánok, akik végül is a bajor törzsek révén a tartományban tartósan letelepedtek.

Vorarlberg
Vorarlberg, Ausztria legnyugatibb tartománya, területe 2601 km2, lakossága 331.500 fő. Politikailag 4 részre osztható: Bludenz, Bregenz, Dornbirn és Feldkirch, valamint 96 önkormányzatra. Az "Arlberg előtti vidék" csak hágókon és az Arlberg alagúton keresztül közelíthető meg a többi osztrák tartományból. Keleten Tirollal határos, nyugaton és délen Svájccal és Lichtensteinnal, északon pedig Németországgal. A Kleinwalsertal völgy északkeleten található, a hegyvidéken kívül csak Németországból közelíthető meg. Vorarlberg egy hegyvidék. Területének 2/3-a 1000 m fölött található. A Constance tó és a széles Alpine Rhine völgy határozza meg a táj képét és a klímát a tartomány északkeleti részén. Bregenz, a főváros Bregenzerwald szélén található, egy hegyes, dombos, völgyes vidék a bejárata. A széles, napos Rhain völgyben, mely tranzitútvonal Vorarlberg szívébe, gyümölcsöt és szőlőt termesztenek. A téli vakációkban az Alpokban mindig van valami különleges. Vorarlberg Ausztria második legkisebb föderális vidéke, mégis sok látnivalót kínál. Az "Arlberg előtti vidék" egyike Európa legszebb vidékeinek. Túrázás érintetlen tájakon szakképzett hegyi túravezetőkkel. Felvonókkal megközelíthetetlen csúcsok elérése, siklás tisztán tartott sífutó pályákon, a vidék felfedezése hótaposóval vagy hegymászó bakancsban. Ez a terület síléc nélkül is rengeteg kalandot kínál. Szinte mindent megtanulhat itt. Egy világ, melyet megéri felkeresni sport és szabadidős tevékenységek miatt. Röviden: egy régió, ahol felfrissül a test és a lélek.
Ausztria Ausztria Ausztria Ausztria Ausztria Ausztria Ausztria Ausztria